2012. július 15., vasárnap

Na, hogy ne csak negatív dolgokat írjak

Azzal kezdeném, hogy most már biztosan költözünk. Azt mondták páromnak, hogy választhat: maradhat Aalenben, nem fogja senki kirúgni, de akkor kevesebb fizetésemelést kap + 2 hetente 1 hetet Mergentheimben kell töltenie ( :( ) vagy elköltözünk, akkor több lesz a fizetése és együtt maradunk. Persze felmerültek problémák, hiszen az egész költözést, kötbéreket, festetést ki sem tudtuk volna fizetni, de azt mondta a cég, hogy ezt is állják, meg albit is keresnek nekünk ott, nekünk csak be kell csomagolni itt és ki kell csomagolni ott. Konkrétumokat augusztus elején fogunk tudni, amikor a férjem visszajön az egy hetes mergentheimi kiküldetésből és a főnökékkel is leül beszélgetni.

Múlt héten kaptam egy nagy cserép begóniát, olyan szép :) Kicsit aggódok, nehogy elpusztuljon, de egyelőre nem kell öntözni, ebben a 20 fokos "nagy melegben" nem szárad ki olyan gyorsan a földlabdája.

Elkezdtem németet tanulni, nagyon hasznos volt megvenni ezt a Begegnungent, nagyon jó kis könyv. Most kezdem majd a második leckét, bár még a munkafüzeti feladatok hátra vannak az elsőből. Hatalmas segítség, hogy van hozzá CD és hallom, mit hogyan kell mondani, illetve tudom ismételni is. Minden nap igyekszem egy órát foglalkozni ezzel, meg majd esténként tanulni a szavakat.

Vettünk tegnap Samunak kedves kis mesekönyveket, egy oldal egy mese, neki egyelőre még nem jó (én azt hittem, versikék vannak benne), de nekem igen, majd lefordítgatom őket, abból is tanulok, meg az Elternt is olvasgatom, amikor ráérek, nagyon jó kis szófordulatok vannak benne. TV is van, de azt már tényleg végképp nincs időm bekapcsolni sajnos. Na majd egyszer :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése