2014. február 20., csütörtök

A szerződés pipa

szerdán kulcs is lesz. Így ma ráakasztom magam a telefonra, felhívom a Hebammét, a szemeteseket, az óvodát.

A hebamme érdekes lesz, nem tudom, ott vállal-e wochenbettet. Végül is nekem másra nem kell, és csak a hegyen kell átmennie, nem táv, 15 perc kocsival... ehhhh... meglátjuk.

Szemetesek megint izgi téma, azt mondja a néni, hogy a 240es kukát nem biztos, hogy elviszik. Na de, tegnap beküldtem a zuramat a matricáért, elvben tegnap délutánra rendelte be a bácsi, erre fogta magát az öreg és a "van 240es kukára matrica?" kérdésre egy tömör "nem"-mel rávágta a zuramra az ablakot... Mindegy, a néni mondta, hogy a nevén van egy 120 literes kuka, az a lakáshoz tartozik és biztos, hogy elviszik, borzasztóan aranyos, bár 4 gyerekkel az tuti kicsi lesz... de ha itt, Mergentheimban nem tudunk zöld ágra vergődni, akkor marad Boxberg, ott talán normálisabbak...

Ovi: még nehezebb kérdés. Nincs, csak evangelikus. Ezzel nekem, Isten lássa a lelkem, semmi, de semmi bajom. Sőt, az itteni katolikusból kiindulva még örülök is. A főbérlő elmondása alapján nagyon aranyos a vezető óvónő, hát ámen. A probléma: a gyerekeket felveszik 2,5 éves kortól és a néni oda is telefonált, egy hely még pont lenne Samunak. Igen ám, de a gyerekem nem hogy nem szobatiszta, nem is mutat hajlandóságot, hogy az legyen, és nem is beszél (bár ez ügyben még mindig előre lépdelünk és nem vissza, az is valami). Nekem egyszerűbb lenne májustól beszoktatni úgy, hogy csak Hédit viszem, mint csomagot, de így be sem veszik, meg én sem adnám be, arra a 2 órára sem szerintem... 3 éves korától viszont, úgy hogy van 2 csecsemő meg még egy kicsi, esélytelen. Mivel nem vagyunk az ovira rászorulva, csak "szórakozásból" járna a gyerek, hogy társaságban legyen meg tanulja a nyelvet, így nem akarom, hogy az társuljon számára az ovihoz, hogy "na, anyám kirakta a szűröm", hanem tényleg egy olyan hely legyen, ahová szeret járni, így akkor várnék még egy évet, mert a tehén állításával ellentétben itt nem kötelező az ovi, és akkor akár Hédivel együtt is mehetnek, mégsem úgy éli meg, hogy ő már akkor nem is kell... (plusz itthon lehet, amíg az ikrek kicsik, talán segít a babák elfogadásában). Tehát nehéz a döntés, de a néni azt javasolta, mindenképpen beszéljek az óvónővel, ő mit javasol, ha tényleg olyan rendes, amilyennek mondják, akkor ezt fogom tenni. (Tehát ha esetleg nem is ma, de belátható időn belül fel fogom hívni az ovit.)

...és már csak egy hét és 2 nap, el sem hiszem... ezen hét nagyobbik felén már túl vagyunk, a hétvége általában viselhető, utána meg már csak pakolászni, meg takarítgatni kell :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése