2014. február 21., péntek

Tegnap átbeszéltük, hogy legyen

és abban maradtunk, hogy ha lesz kulcs szerdán, csütörtökön már ott alszunk, ha kell, a földön, mindegy. A szomszédok abszolút kiszámíthatatlanok és az elmebeteg idegrohamaikat nem is tudjuk, mitől függnek, de Bandesz csütörtökön 1/2 5-5-re megy dolgozni, tegyük fel, hogy megint éjjel 10-ig őrjöngenek alattunk (ez a legbosszantóbb, hulla vagyok, de nem tudok még 9kor sem lefeküdni, mert mozog alattam a kanapé, úgy vernek odalenn valamit, így nem lehet pihenni), de mindenesetre is másnap garantált a reggel 7es ébresztő. Szóval pihenni biztosan nem fogunk. Így meg akkor fekszünk, amikor akarunk és akkor is kelünk, a gyerekek is jobban tudnak pihenni majd, mi is. Fontos lenne, mert pénteken átpakolnának ugye Bandeszék, nem mindegy, szegény ember mennyire lesz fáradt.

Érdekesség: dokinő azt mondta, hogy az ikrek egymás alatt-felett vannak, ennek ellenére én mégis az egyik, illetve a másik oldalon érzem őket. Agyaltam, hogy egy baba lenne, aki ennyire hosszú már? De nem hiszem. A szonográfus azt mondta anno, hogy 14.-től a 20.-hétig általában annyi centi a baba, ahány hetes, tehát a törpék kb. 15 centisek lehetnek, nem hiszem, hogy átérnék a hasam, ráadásul Hédit is, Samut is meghatározott helyeken, egy igen kis sugarú körben éreztem anno is, nem ilyen nagy felületen, tehát biztos, hogy a két külön baba. Arról nem is beszélve, hogy Lusti főleg csak csiklandoz, nem tudom, mit csinálhat, míg Ficánka elég határozottan dolgozik odabenn, és ha visszaemlékszem az UH-kra, ott is Ficánka volt jobbra és Lusti balra, én is így érzem őket: a jobb oldalon teljesen határozott babatevékenység van, míg a bal oldalon nehéz lenne sokszor megmondani, hogy csak simán viszket a pocakom, vagy tényleg megcsikizett valaki belülről :) Kíváncsi leszek, vajon kinn is ennyire különböző habitusú lesz a két gyerek? Meg ugye, ez most felveti az ikerágy elvetését, praktikusan lehet, hogy mégis okosabb lenne két ikeás kiságy, mert ha Ficánka kinn is ilyen eleven lesz, és Lusti nem tud tőle aludni, nekem ki fog a hajam a hullani.

Samu és Hédi is beindult, valami van a levegőben :) A fiam mindent mond utánam, minden érdekli, felhő, autó, úthenger, kombájn, kamion, fa, hugi, anna, peti, kukac, maci, cica stb. Hirtelen eszméletlen nagyot ugrott a szókincse, aminek azért örülök, mert úgy fest, a kimerültsége nem szab gátat. Ha elmegyünk innen végre (nagyon várom már), akkor meg talán helyre is billen a kis lelke, tud pihenni, úgy még könnyebb lesz. Remélem, nyárára már beszélni fog. Hédi elkezdett felkapaszkodni mindenre, a múltkor annyira belemerült a lomolásba, hogy észre sem vette, hogy felállt és belemászott a dobozba :D Kíváncsi leszek, mikorra fog ténylegesen felállni, igyekszem motiválni, de nem állítgatom, majd feláll, ha itt lesz az ideje. Mászással is jól állunk, ha nem rohan sehová, próbálgatja, általában pár mozdulat már fainul megy is neki. Ami külön öröm, hogy váltott kéz-lábbal csinálja, nálunk erre fontos figyelni, mert az apja, senki nem tudja, hogyan, de azonos kéz-láb mozdulattal mászott, tehát nem jobb kéz-bal láb, bal kéz-bal láb, hanem jobb kéz-jobb láb, bal kéz-bal láb, azt mondta a pszichológus, hogy ez is közrejátszhatott a diszlexiájában. Nem tudom, nem értek hozzá.

De egy szónak is száz a vége, ha minden jól megy, ma elkezdem felhordani a dobozokat és pakolni, mert reményeim szerint hamarabb lesz csütörtök, mint gondolnám :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése